BTSF Форуми
BTSF

Форум на Българска Федерация Футбол на Маса

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
Българска Федерация по Футбол на Маса

Как трябва да протича една тренировка?

Създайте нова тема   Напишете отговор    BTSF Форуми -> Техники на игра, съвети, обучение, правила
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
-Myrth-

Местожителство: Варна, Ja-Ra ;]

МнениеПуснато на: Чет Юли 17, 2008 9:05 pm    Заглавие: Как трябва да протича една тренировка? Отговорете с цитат

Тъй, тъй...
Повечето от вас навярно играят играта от години, така че предполагам сте имали стотици тренировки сами на масата.
Да кажем, че мога да отделям по 90-120 минути на ден за самостоятелна тренировка. Как трябва да протича тя? Има ли някои упражнения, които е особено важно да се правят? Ще се радвам на отговори, за да кажа и на останалите момчета от клуба по каква програма да се готвим.
У нас тренировката ми протича така:
Контрол на 5ца - тик-так + комбинирано подаване от предно в задно застъпване
Пас 5ца-3ка: от статично положение се стремя максимално силно и бързо да подам от 2рия играч на 5ца към 1ви към 3ката (stick pass)
Тик-Так Пас: Правя подаване между играчите, което завършва с максимално силен пас към 3ката (доста трудно ми идва... ;( )

Работа на 3ка...започвам да правя снейк, но не издържам повече от 10 минути, защото си умирам от скука.
Започвам да правя дърпане, като акцентирам на скоростта. След като ми се издърпа дърпането започвам да правя право подаване, удар, в който нямам мн опит, но се стремя да го науча максимално машинално и пробивно, засега на тренировка успявам, удара ми с китка става доста силен, но в игра рядко го правя. В практиката смесвам с рязко дърпане в движение или някакъв тик-так (надявам се по този начин да развивам играта си)
Или пък правя европейски удар, като упражнявам контрол на застъпване, фейкове и тн.

Знам, че тренировката ми на 3ката яко sux откъм рационалност...така че ще се радвам да ми предложите някой по-уместен вариант, при който все пак да не си умирам от скука ;]

Поздрави,
Любака от ДжаРа ;]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mr_Ass

МнениеПуснато на: Чет Юли 17, 2008 11:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тренирай каквото ти се тренира,играи за да ти е кеф....
Наблягай повечко на 5-цата щото тя е най-важна,а като доидеш във София ше видиш право подаване Very Happy
Върнете се в началото
nackoo2000

МнениеПуснато на: Пон Фев 15, 2010 7:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

На тренировките трябва да се набляга наистина повече на 5ца и общо взето да се тренира 5 неща 10000 пъти а не 10000 неща по 5 пъти
аз лично тренирам така:
http://vbox7.com/play:3f1a8ac7
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    BTSF Форуми -> Техники на игра, съвети, обучение, правила Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети