BTSF Форуми
BTSF

Форум на Българска Федерация Футбол на Маса

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
Българска Федерация по Футбол на Маса

Предно застъпване

Създайте нова тема   Напишете отговор    BTSF Форуми -> Техники на игра, съвети, обучение, правила
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
-Myrth-

Местожителство: Варна, Ja-Ra ;]

МнениеПуснато на: Чет Фев 04, 2010 10:53 am    Заглавие: Предно застъпване Отговорете с цитат

Здравейте, машини!

Имам няколко въпроса за европейското предно застъпване:

1) Имам леки колебания относно изпълнението на правия удар. Нямам проблем с близката и далечната, правя ги вече еднакво добре, бързо, мога да променям добре посоките и да сливам ударите. Общо взето, във Варна съм доста ефективен и това си пролича на вчерашното мини-турнирче. Обаче имам проблем с правата. Искам да я направя част от фейка, тоест движението, когато я правя, да не се накъсва. Тоест по време на разхождането на топката да не се налага да спирам. Каква е техниката за това? В момента за правата използвам рязко преминаване в снейк, но мисля, че бих бил по-ефективен, ако го правя пак с европейски, минавайки зад топката. От статична позиция го правя много добре, но от разхождане на топката нещо не се получава. Понякога правя лекото превъртане с пръсти, върши работа, особено ако за cut shot.

2) Не е ли по-удобно да се тръгва от далечния край (като при дърпане). Това като че ли отваря повече дупки и дава не по-малко възможности. Сещам се за много варианти на отиграване, заедно със промяната на посоките (всмисъл, скок надолу докрая и дълга нагоре, както и много други). Двата варианта за тръгване ( от центъра и от края) са ми еднакво удобни откъм изпълнение, но ми се струва, че тръгването от края е по-неудобно за вратаря, тъй като е някак си по-трудно да замаскира дупките, без да оставя празни диагоналните удари или пък нааай-дългата дълга Smile

Какво мислите? Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jultim
Site Admin

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 8:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Варненски роботе!

Относно 1. Повечето играчи с европейско при наличие на сплит правят фейк удар на дългата и се връщат в средата, ако започват в центъра или "танцуват" около него. Някои от тях също така заобикалят в движение топката и я бръшват. Други, като мен превъртат Smile

Относно 2. От края, като дърпане играят немската школа. Джамал и цяла плеяда от играчи има какво да покажат започвайки удара от там. Въпрос на вкус и стил.
Cool

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    BTSF Форуми -> Техники на игра, съвети, обучение, правила Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети